23948sdkhjf

Skarp lønpolitik skærper produktiviteten

Hos Dagrofa Logistik A/S i Ringsted har de cirka 85 lager- og logistikmedarbejdere en fælles bonusordning, der hviler på samarbejde og at arbejde smartere.
En systematisk lønpolitik er et vigtigt ledelsesværktøj til at skabe motivation hos medarbejderne og styrke virksomhedens resultater viser en ny analyse fra Dansk Erhverv.

Et gennemarbejdet lønsystem bidrager til at tiltrække, fastholde og udvikle dygtige og motiverede medarbejdere, skriver organisationen i sine politiske nyheder.

Især stiger produktiviteten kraftigt mellem virksomheder, der slet ingen lønspredning har, og virksomheder, der har en lønspredning på 20 procent af gennemsnitslønnen.

- Det giver altså rigtig god mening at være helt skarp på virksomhedens lønpolitik, siger Søren Johannessen.

Han er fagchef for lønstatistik og lønsystemer i Dansk Erhverv og står bag analysen.

Dagrofa Logistik i Ringsted har cirka 85 lager- og logistikmedarbejdere. De har en fælles bonusordning, der hviler på samarbejde og at arbejde smartere.

Ordningen har været succesfuld.

- På kvalitet og brækage har vi efterhånden så få fejlleverancer og så få ødelagte varer, at vi får svært ved at komme længere ned. Fejl i leverancer udgør nu kun 4-5 promille, og vores kunder - købmændene - er stort set holdt op med at kontrollere vores leverancer, fortæller logistikchef Michael Hellegård.

Professor Niels Westergård-Nielsen, Copenhagen Business School, understreger, at det spiller en stor rolle for motivationen, om belønningen falder hurtigt, eller der går lang tid:

- Men påskønnelse af medarbejdere for at yde en ekstraordinær indsats behøver ikke være det helt store. Anerkendelsen kan have mange former, lige fra klap på skulderen til egentlige bonusbetalinger. En middag på restaurant virker også.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078